CURIOSITATS

rossinyol_web

Al Restaurant Les Santes aquesta setmana ja hem començat a oferir plats amb un dels nostres bolets preferits, pel seu sabor, pel seu color… els Rossinyols, saltejats amb all i julivert com a plat de carta, o amb un remenat de botifarra negra i ceba caramel·litzada com a primer plat del Menú migdia i com a platet del Menú pica-pica del cap de setmana.

20170928_134334

Sabien que….

«Com a bolet que és, està constituït principalment per aigua, fibra, vitamines i minerals. No aporten gens de greix i pocs hidrats de carboni. Quan estan secs, es concentren tots els seus components, de la mateixa manera que ho fan que els seus sabors i aromes. Nutricionalment, es poden encabir dins del grups de verdures i hortalisses, de les quals es recomana una consum diari. A més, els bolets són una de les poques fonts, no marines, de iode. Són beneficiosos també pel seu contingut en fòsfor, necessari per la formació d’ossos i dents, i ergosterol, un compost que es transforma en vitamina D, la qual afavoreix una correcta absorció del calci».

“Si menges bolets, millores la salut”. La sentència, rotunda, la diu el metge hematòleg Josep Piqueras de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. “Tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari”, així que es podrien considerar uns aliments funcionals, perquè tenen “unes funcions addicionals, que representen un plus per a la salut dels humans”. Vegem com aquest ingredient tan saborós ens protegeix contra el càncer, els atacs de cor, els problemes dels ossos, entre d’altres. Clic aquí

Les maduixes

maduixes2

Sabien que les maduixes tenen substàncies beneficioses per al cor tal com, curiosament, ens suggereixen la seva forma i color? Sabíeu que també ens poden ajudar a prevenir l’envelliment, a tonificar els ronyons i a prevenir les càries? per a més informació cliqueu aquí.

 

La carxofa, la verdura medicament

images-1

Regula els nivells de sucre en sang, enforteix el sistema immunològic, millora les funcions hepàtiques i és una bona font d’antioxidants, per tant, la podem considerar una medicina natural. Aquesta hortalissa en forma de flor i de textura ferma per fora ens sorprèn a mesura que ens l’anem menjant. Cada fulla que arrenquem és un bocí de plaer que ens prepara per a la traca final: el cor. El trobem a dins de tot i, quan està ben cuinat, es fon a la boca. Clic aquí

A la cuina

La carxofa és molt versàtil a la cuina i es pot menjar com a plat principal, com a acompanyament o en forma de caldo per beure, ja que ajuda a netejar i és bo tant fred com calent.

El caldo, si el volem saludable, el podem preparar sense sal ni additius i basat en aliments de procedència ecològica que no sumin tòxics a la beguda.

Una bona recepta de caldo depuratiu i vegetal seria feta a base de carxofa, ceba, espàrrecs verds, fonoll, gingebre, menta i api, acompanyades d’herbes aromàtiques i remeieres com el fonoll, que potencia l’efecte diürètic del caldo, ajuda a eliminar gasos i a tenir una digestió fàcil i amable. Us animem a preparar-lo!

Per seguir llegint sobre la carxofa: altres enllaços d’interès

La Carbassa, molt més que un aliment.

Durant aquestes dates de la Castanyada trobem més carbasses a les botigues i a les cartes dels Restaurants.  Cal saber que són aliments antioxidants per excel·lència i és interessant incloure-la a la nostra dieta ja que és molt nutritiva i rica en vitamines i minerals, ens pot ajudar a regular els nivells de sucre a la sang, ens protegeix la vista i el cor, prevé el càncer… què més li podeu demanar? Us animem a que la consumiu durant tota la temporada de tardor i hivern….Per seguir llegint sobre la carbassa us recomanem aquest enllaç: cliqueu aquí.